ETHIC LABS al Tótum Revolútum Fest 2024 - Barcelona

18
MAY
2024
19:00
18 MAYO de 2024 a las 19:00
Ethic Labs
Auditori Calàbria 66, Carrer Calabria, 66, BARCELONATodos los Publicos
ETHIC LABS presenta el nou disc "Black Red Blue Green" amb formació a quintet: Roger Martínez al saxo soprano, Pol Padrós a la trompeta, Max Villavecchia als teclats, Javi Garrabella al baix elèctric i konnakkol, Joan Carles Marí a la bateria.
Todos los Publicos
Organizado por: Ethic Labs Promot
Venta finalizada
ETHIC LABS al Tótum Revolútum Fest 2024 - Barcelona
ETHIC LABS presenta el nou disc "Black Red Blue Green" amb formació a quintet: Roger Martínez al saxo soprano, Pol Padrós a la trompeta, Max Villavecchia als teclats, Javi Garrabella al baix elèctric i konnakkol, Joan Carles Marí a la bateria.

Más información sobre el evento

"Black Red Blue Green" és un àlbum eclèctic que barreja diverses influències com el Jazz dels '60 que comença a obrir-se a formes més abstractes, el Rock salvatge i progressiu dels '70, el coneixements rítmics i ragas de la música India, la llibertat de la improvisació lliure, la experimentació de la música contemporànea... tot amb un llenguatge picant, una interpretació desenfadada i un so atrevit, contundent a la vegada que evocador.

En aquest espectacle s'aposta per la frescura, la interacció i l'espontaneïtat, sense deixar de banda els arranjaments premeditats per impactar. En directe podrem escoltar el seu repertori de composicions originals i també versions d'alguns dels seus referents com Igor Stravinsky (adaptació de la peça per a piano "Les Cinq Doights”), Lennie Tristano (deconstruccions de “Turkish Mambo”), Wayne Shorter (contrafacts i temes invertits) i Alice Coltrane (la seva vessant més devocional).

A més a més, veurem una mostra de Konnakkol. El Konnakkol és una disciplina artística clàssica milenària de percussió vocal del Sud de la Índia, profundament relacionada amb les matemàtiques, que el Javi Garrabella estudia amb el prestigiós mestre Somashekar Jois. Aquesta tècnica aplicada pot esdevenir una autèntica revolució rítmica per a Occident gràcies a les seves tècniques i sistemes per entendre i construir estructures complexes.

(…)

ETHIC LABS neix sota la premisa del filòsof Wittgeinstein "ètica és igual a estètica", que inspira per crear un projecte de música vanguardista a partir del jazz modern i que admet qualsevol influència a través de la experimentació.

El projecte es consolida al 2017 amb la publicació del seu debut "The Beauty and Mystery of the Prime Numbers" grabat amb un ensemble de 9 músics: un disc conceptual sobre els nombres primers composat amb un sistema dissenyat pel mateix Javi Garrabella (inspirat en el TUBS del James Koetting) que li permet escriure polirrítmies amb nombres primers de forma visualment molt intuïtiva, i fan una serie d'actuacions amb projeccions de mapping.

Després de provar de reduir el combo en diferents versions, ara el grup concentra la seva energia amb el nucli de la base (trio que s'ha forjat en diferents projectes, com per exemple amb Los Aurora, un grup de flamenc/fusió que ha girat per més de 15 països) més dos vents solistes que destaquen per la seva capacitat inventiva:
Roger Martínez - saxo soprano i alt
Pol Padrós - trompeta i flugel
Max Villavecchia - teclats
Javier Garrabella - baix elèctric i Konnakkol
Joan Carles Marí - bateria

El últim disc “Black Red Blue Green” ha estat grabat al 2023 a Heartwork Recording Studio amb el Gerard Porqueres i està publicat a la plataforma digital Bandcamp, on també es pot veure el artwork amb Suminigashi (tinta flotant sobre aigua) de Carolina Gil (Kau estudio).


ETHIC LABS al Tótum Revolútum Fest 2024 - Barcelona - Mutick